02-12-20 «Εν μέσω πανδημίας, η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά» - Διαδικτυακός διάλογος μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του Berrybrook Primary School από το Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας

rsz Χανιά berrybrook

02-12-20 «Εν μέσω πανδημίας, η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά» - Διαδικτυακός διάλογος μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του Berrybrook Primary School από το Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας

Απόψεις και εμπειρίες από τη μαθησιακή διαδικασία, την καθημερινότητα των μαθητών, αλλά και την επαφή με τους φίλους τους εν μέσω της πανδημίας αντάλλαξαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, 20 μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και 20 συνομήλικοί τους, μαθητές του Berrybrook Primary School από το Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ιδέα για το διαδικτυακό αυτό διάλογο γεννήθηκε προ ημερών, κατά την διαδικτυακή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη σε τάξη του 8ου Δημοτικού Χανίων. Μία μαθήτρια, η Αικατερίνη, εξέφρασε την επιθυμία να έρθει σε επαφή με συνομηλίκους της στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες. Όπως είπε μάλιστα η ίδια, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης, πρόθεσή της ήταν να κάνει καινούριους φίλους από το εξωτερικό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο μάθημα της ζωής».

Άμεσα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Υπουργείου Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας, η επιθυμία της Αικατερίνης έγινε πράξη.

Η Χρύσα, ο Παναγιώτης, ο Κωνσταντίνος, ο Μανώλης, η Σήλια και άλλοι μαθητές, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, έδωσαν μια γεύση στους μαθητές του Berrybrook Primary School για την καθημερινότητά τους εν μέσω καραντίνας, αλλά και πληροφορίες για την τηλεκπαίδευση. Αντίστοιχα, πληροφορήθηκαν από τους Βρετανούς συνομηλίκους τους πώς εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία στη Μεγάλη Βρετανία εν μέσω κορωνοϊού αλλά και πως βιώνουν εκείνοι την πανδημία στη χώρα τους.

«Η σημερινή συνάντηση είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες. Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες σε όλον τον πλανήτη. Ωστόσο, κατά μία έννοια μας έχει φέρει όλους και πολύ πιο κοντά, και η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση. Ίσως να μην συζητούσατε σήμερα μεταξύ σας, οι μαθητές των δύο σχολείων της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας, αν δεν υπήρχε η πανδημία και οι επιπτώσεις της» σημείωσε κατά την παρέμβασή της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στα παιδιά, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συντελεστές της ψηφιακής αυτής συνάντησης.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top