04-02-16 ΠΥΣΔΕ και περιοχές απόσπασης εκπαιδευτικών

04 02 16 map

 

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης πραγματοποιούνται από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και δεν προβλέπεται δημιουργία περιοχών απόσπασης, αναφέρει ο  Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης  σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση την οποία κατέθεσε η Βουλευτής κα  Παπανάτσιου Αικατερίνη με θέμα τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός γνωστοποιεί ότι οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ πραγματοποιούνται ώστε να καλυφθούν τυχόν λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης για το εκάστοτε διδακτικό έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις, τη διαδικασία και τα κριτήρια που ορίζονται σε εγκύκλιο που εκδίδεται κάθε έτος από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (για το διδακτικό έτος 2015-2016 η υπ’ αριθμ. πρωτ. 102024/Ε2/26.06.2015 εγκύκλιος αποσπάσεων με ΑΔΑ: 7Υ56465ΦΘ3-Ν95, Κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄, αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι ως ΠΥΣΔΕ ορίζεται η περιοχή αρμοδιότητας μιας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, η οποία περιλαμβάνει μία ή περισσότερες περιοχές μετάθεσης.

Στην περίπτωση της Μαγνησίας, το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας αποτελείται από δύο περιοχές μετάθεσης, την Α΄ Μαγνησίας, η οποία περιλαμβάνει τις σχολικές μονάδες των δήμων Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και τη Β΄ Μαγνησίας, η οποία περιλαμβάνει τις σχολικές μονάδες των δήμων Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Αναλυτικά  η απάντηση

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top