Δελτία Τύπου

23-09-17 Τα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων

pane400 px 3

23-09-17 Τα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων

- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.)

- Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών

- Ηλεκτροτεχνία

- Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ)

- Υγιεινή

22-09-17 Tα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων

22 thempa

22-09-17  Tα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων

-        Ψηφιακά Συστήματα

-      Οικοδομική

-      Προγραμματισμός Υπολογιστών

 

 

 

22-09-17 Συνάντηση ΑΝΥΠ Κώστα Φωτάκη με τον Πρόεδρο του ERC Jean-Pierre Bourguignon

22 fot

22-09-17  Συνάντηση ΑΝΥΠ Κώστα Φωτάκη με τον Πρόεδρο του ERC Jean-Pierre Bourguignon

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο ΙΤΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, πραγματοποίησε σήμερα  συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) Καθ. Jean-Pierre Bourguignon, στον οποίο παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για την Έρευνα και την στόχευση στην ανάπτυξη της Οικονομίας της Γνώσης.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ERC ανέλυσε τις γενικές αρχές λειτουργίας και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.  Η ‘ελεύθερη’ έρευνα που προκύπτει ως αποτέλεσμα της επιστημονικής περιέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών αυτών.

Διαπιστώθηκε η σημαντική σύμπτωση απόψεων όσον αφορά την στόχευση προς την κατεύθυνση της επιδίωξης επιστημονικής αριστείας και της υψηλής ποιότητας ερευνητικού έργου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας παρουσίασε επίσης στον κ. Bourguignon, το Ελληνικό  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), το οποίο αποτελεί έναν νέο θεσμό για την στήριξη των νέων επιστημόνων και της Έρευνας που διεξάγεται στα ΑΕΙ και τα Eρευνητικά Kέντρα της χώρας. Τόνισε  επίσης την στενή εγγύτητα της εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα με τους βασικούς κατευθυντήριους άξονες του ERC.

Ο πρόεδρος του ERC από την πλευρά του εξήρε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ελλήνων επιστημόνων στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, με απώτερο στόχο την αναστροφή της μονόπλευρης φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (Brain Drain).  

 22 bourg

22-09-17 Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΔΕ/ΤΕ

epalxiou400px

22-09-17 Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΔΕ/ΤΕ

Μετά από πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη προς την ΑΣΠΑΙΤΕ, η διοικούσα επιτροπή της Σχολής αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης για μόνιμους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των κλάδων ΤΕ01 και ΔΕ01.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΣΠΑΙΤΕ αναλαμβάνει την οργάνωση και υλοποίηση ετήσιου αυτοχρηματοδοτούμενου επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Μονίμων Εκπαιδευτικών ΤΕ01/ΔΕ01 (ΕΠΠΕΜΕ-ΤΕ/ΔΕ)» με επιστημονική ευθύνη του Παιδαγωγικού Τμήματός της. Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΣΠΑΙΤΕ το πρόγραμμα αυτό απονέμει τίτλο «Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης και Διδακτικής Επάρκειας», ενώ το πρόγραμμα μαθημάτων του θα είναι ταυτόσημο με το πρόγραμμα του ΕΠΠΑΙΚ, προσαρμοσμένο όπου χρειάζεται στις ανάγκες των προς επιμόρφωση εν ενεργεία εκπαιδευτικών που το παρακολουθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους από την ΑΣΠΑΙΤΕ με βάση τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα οργανωθούν αυτοτελή τμήματα στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις που η ΑΣΠΑΙΤΕ λειτουργεί το ΕΠΠΑΙΚ οι ενδιαφερόμενοι θα ενταχθούν στα υπάρχοντα Τμήματα του ΕΠΠΑΙΚ.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες της, στηρίζοντας πολύπλευρα τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους.

22-09-17 Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Προσφύγων για το σχολικό έτος 2017-2018

prosfyges400 3

22-09-17 Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε ΠεριφερειακέςΔιευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Προσφύγων για το σχολικό έτος 2017-2018

Το έγγραφο σε μορφή pdf

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα τελευταία ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)                                       

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top